En bra verktygslåda

Vad bör en bra verktygslåda innehålla? Det är givetvis olika beroende på vad man har för behov och användning för sina verktyg.

 

Sen handlar det även om vilken kvalitet du vill ha på dina verktyg. Du kanske är en person som enbart köper Bosch verktyg av hög kvalitet, eller så väljer du att lägga mindre pengar och därmed köpa verktyg av lägre kvalitet.

 

Verktyg till lägenheten

Om du bor i en lägenhet så är behovet ofta mindre än om du bor i ett större hus som behöver repareras emellanåt. Samtidigt så är det en klok idé att faktiskt införskaffa en bra uppsättning av verktyg, som kan vara behändiga till många saker.

 

Vad bör du då skaffa för verktyg?

 

Hammare och skruvmejslar av alla dess slag är alltid bra. Vill du spara en slant och lite plats kan du köpa en multifunktionell skruvmejsel där du har allt ifrån stjärnform till torx.

 

Ett annat verktyg som nästan är ett måste är en bra skruvdragare. Den kommer du behöva använda när du sätter ihop möbler, behöver sätta upp en hylla eller bara dra åt skruvar. Se till att skaffa en skruvdragare med lite kraft, där batteriet inte drar ur sig självt på en gång. Då spar du både tid och pengar.

 

Vill du fylla på ytterligare ett steg i din verktygslåda så kan en slagborr vara ett smart köp. Du kommer med all sannolikhet vilja sätta upp hyllor eller så på väggarna, och är det betongväggar kommer du behöva en riktigt slagborr som gör jobbet åt dig.

 

Här ska du även tänka på att köpa riktiga borrar som är gjorda för betongväggar. Väljer du att köpa billigare borrar kan det bli en riktigt kamp att få upp den där hyllar du precis köpte på IKEA. Välj därför att lägga lite extra pengar på just det.

 

Verktyg för villan

Bor du istället i en villa kan det vara smidigt att utöka med ännu fler verktyg. En bra cirkelsåg exempelvis. Sticksåg är heller inte fel, framförallt inte om du planerar att renovera eller byta ut något framöver.