Flottracet i Uppsala

Valborg eller sista april är något alldeles extra i Uppsala. Detta är ett stort arrangemang som man bör uppleva för att förstå hur stort det är och hur många som samlas för att fira. Som en del av evenemanget så ordnas det varje valborg ett flottrace där studenter kan ställa upp och tävla med en egenbyggd flotte. Bygget sker veckan innan valborg på skolgården vid polacksbacken och man tävlar sedan längs fyrisån.

 

flottracet i uppsala

 

Grundmaterialet till flottarna är just stora block av Cellplast. Anledningen till detta är flera, men den kanske mest uppenbara är flytförmågan som block av Cellplast ger. Andra fördelar med att använda just Cellplast är att man får stor formfrihet och därmed i princip kan forma sin flotte hur man vill. Det är heller inte giftigt och relativt lätt att samla upp ifall flotten skulle gå sönder under färden längs fyrisån. När man formar Cellplasten så använder man sig av just en metalltrådsskärare som du kan läsa mer om i artikeln om att skära i cellplast.

 

Flottracet är ett roligt evenemang och det är verkligen något som man borde se någon gång. Om inte annat så är det kul att se alla flottar som de kreativa studenterna har byggt.