Isolera rätt och billigt

Då börjar byggsäsongen sakta men säkert dra igång. Kanske har du redan nu planer på saker du vill bygga eller förbättra under 2012 och är ivrig att sätta igång. Men innan du sätter igång finns det några saker man ska tänka igenom innan man börjar med byggprojektet för att det ska bli både billigt och bra på samma gång.

Planera alla steg

Felet många gör när det köper byggmaterial till sina projekt är att de inte tänker igenom vilka steg som kommer i vilken ordning. Det brukar resultera i att man köper byggmaterial som inte ska användas på en gång och då bara tar plats och är i vägen. Nej här kan man spara både tid och pengar genom lite enkel byggplanering!

Det första du bör göra är att skriva ner de olika byggsteg som kommer ingå i ditt projekt. Det behöver inte vara mer avancerat än att du skriver ner i stora drag vad som ska göras. Sen gäller det för dig att prioritera och sortera listan utifrån vilket moment som ska göras i vilken ordning. Sen kommer det fina i kråksången.

När du sedan ska införskaffa byggmaterialet så tar du fram listan och ser på en gång vilka typer av byggmaterial som ska beställas den första gången. Enkelt va? Då slipper du ha en massa material som står ute på din gård och kanske riskerar att förstöras. Det är både enkelt, spar tid och framförallt pengar åt dig!

Var ute i god tid

Ett annat värdefullt tips är att vara ute i god tid. Det innebär att du beställer ditt byggmaterial så att du är säker på att få hem det då du tänkt börja byggandet. Att stå och vänta på material är sällan något som uppskattas. Dock ska du komma ihåg att många av onlineåterförsäljarna som byggmax och bygghemma har väldigt snabba leveranstider!